Σοκ προκαλεί η υπόθεση ενός πρώην δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος επί χρόνια εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενος λύσεις σε υποθέσεις πλειστηριασμών και αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι δράσεις του αποκαλύφθηκαν μετά από συνεχιζόμενες καταγγελίες, οδηγώντας στην οριστική του παύση το 2023 και στη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2025.

Ο δικηγόρος προσέγγιζε δανειολήπτες σε δύσκολη θέση, ισχυριζόμενος ότι μπορούσε να τους βοηθήσει να σώσουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμό. Η μεθοδολογία του περιλάμβανε τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας, παρουσιάζοντας πλαστά δικαστικά έγγραφα και σφραγίδες για να πείσει τα θύματά του ότι οι υποθέσεις τους είχαν τελεσιδικήσει υπέρ τους.

Οι καταγγελίες αποκαλύπτουν σοβαρές οικονομικές ζημιές για τα θύματα, με κάποιες περιπτώσεις να φτάνουν σε απώλειες πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ και κατασχέσεις πολλών ακινήτων. Παρά το γεγονός ότι τα ραντεβού γίνονταν σε καφετέριες ή εξωτερικούς χώρους, ο απατεώνας διατηρούσε την ψευδαίσθηση ότι διέθετε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ορισμένα θύματα καταθέτουν ότι πληρώθηκαν εικονικά παράβολα και μηνύσεις που δεν κατατέθηκαν ποτέ.

Η δράση του δικηγόρου είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να χάσουν σημαντικά ποσά και περιουσιακά στοιχεία, ενώ η υπόθεση δείχνει τον κίνδυνο που ενέχει η εμπιστοσύνη σε επαγγελματίες χωρίς έλεγχο, ειδικά σε περιπτώσεις ευάλωτων ομάδων.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google