Αναστάτωση επικρατεί σε ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπου πολυμελής αγέλη αδέσποτων σκύλων έχει προκαλέσει φόβο στους κατοίκους μετά από επανειλημμένες επιθέσεις σε γάτες και περαστικούς, ακόμη και σε παιδιά. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε στην Πυλαία, όταν μια 14χρονη δέχτηκε επίθεση από σκυλιά της αγέλης, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Καλαμαριάς έχουν ξεκινήσει κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Αγέλη Πυλαίας», προκειμένου να παγιδεύσουν και να απομακρύνουν τα ζώα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα από τα περίπου δεκαεννέα σκυλιά, με τη βοήθεια παγίδων και ελεγχόμενων φραχτών. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Βίβιαν Λιόλιου, τα σκυλιά μεταφέρονται σε κτηνίατρο για στείρωση, τσιπάρισμα και εμβολιασμό, ενώ στη συνέχεια θα επανενταχθούν σε διαφορετικά σημεία, ώστε να διασπαστεί η αγέλη και να μειωθεί η επιθετική τους συμπεριφορά.

Οι τοπικές αρχές συνεχίζουν καθημερινά την επιχείρηση, καθώς απομένει να εντοπιστούν ακόμη δέκα ζώα. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Διαμαντάκης, η έκταση δράσης της αγέλης καθιστά δύσκολη την επιχείρηση, ωστόσο στόχος είναι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των περιοχών.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google