Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νέας Προποντίδας, η οποία κορυφώθηκε με την απονομή 30 απολυτηρίων τίτλων σπουδών σε εκπαιδευόμενους του Β’ κύκλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, εκπαιδευομένων, αποφοίτων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και συγγενών και φίλων των συμμετεχόντων.
Κατά την έναρξη, η διευθύντρια του σχολείου αναφέρθηκε στην ιστορία, τη φυσιογνωμία και τους στόχους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι εξήραν τον ρόλο του σχολείου στην εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη ενηλίκων, ιδιαίτερα σε έναν νομό όπου αποτελεί τη μοναδική αντίστοιχη δομή.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις της σχολικής χρονιάς μέσω οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και βιωματικές παρεμβάσεις αποφοίτων, οι οποίοι μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία και τη σημασία της επιστροφής τους στην εκπαίδευση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά πρότζεκτ των δύο κύκλων, που περιλάμβαναν θεματικές όπως η ανακύκλωση, η προσωπική ενδυνάμωση και η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το δημοσιογραφικό πρόγραμμα του σχολείου, στο οποίο μαθητές συνεργάστηκαν με διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, αναπτύσσοντας δεξιότητες έκφρασης και επικοινωνίας.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την απονομή των 30 τίτλων σπουδών στους εκπαιδευόμενους του Β’ κύκλου, σε μια τελετή που χαρακτηρίστηκε από έντονη συγκίνηση, χαρά αλλά και αίσθημα αποχωρισμού. Ακολούθησε μικρή δεξίωση για τους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση ανέδειξε τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και τη σημασία της διά βίου μάθησης στην ενδυνάμωση των πολιτών.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com
Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google










