efsyn.gr
Ένας αναβάτης μοτοσικλέτας σκοτώθηκε σήμερα, (Σάββατο 18 Ιανουαρίου) στις 15:20 το μεσημέρι, στο 30ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός δέχτηκε σήμα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, ο οδηγός της μοτοσικλέτας ξεκίνησε να κινείται και αποπειράθηκε να παρασύρει τον συνοδηγό αστυνομικό του πληρώματος, ο οποίος είχε εξέλθει και βρισκόταν πεζός δίπλα στο περιπολικό, με σκοπό να τον ελέγξει.
Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στη συνέχεια ο οδηγός, προσπαθώντας να διαφύγει, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με εν κινήσει αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και διατάχθηκε διοικητική έρευνα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή.