Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Κασσάνδρας και των υπηρεσιών καθαριότητας για τη διατήρηση της περιοχής καθαρή και ευπρεπή, υπάρχουν ακόμα συνδημότες ή επισκέπτες που επιλέγουν να ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Αδρανή υλικά, μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και πράσινα υπολείμματα απορρίπτονται αδιακρίτως σε δημόσιους χώρους, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης, δυσκολεύοντας τη δουλειά των υπηρεσιών καθαριότητας και επιβαρύνοντας το φυσικό περιβάλλον.
Η δημοτική αρχή επιζητά να μπει ένα τέλος σε αυτή την ασυνείδητη συμπεριφορά! Όπως τονίζεται, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και το πράσινο εργάζονται καθημερινά για τη βελτίωση της εικόνας των οικισμών του δήμου Κασσάνδρας. Επισημαίνεται για πολλοστή φορά ότι δεν είναι δυνατόν να παλεύουν να διατηρήσουν τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς, και κάποιοι να τους μετατρέπουν σε αυτοσχέδιες χωματερές.
“Η Κασσάνδρα είναι το σπίτι μας. Ας δείξουμε όλοι σεβασμό. Ας φροντίσουμε τον τόπο μας, όπως του αξίζει“, είναι η έκκληση του δήμου και της αρμόδιας αντιδημαρχίας προς πάσα κατεύθυνση.
Δήλωση Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Πρασίνου, Παύλου Παντζίκη
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, Παύλος Παντζίκης, τονίζει:
«Ο Δήμος Κασσάνδρας καθημερινά καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να διατηρήσει καθαρούς και ευπρεπείς τους κοινόχρηστους χώρους, όμως η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να συνεχίζουν να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα μπάζα και ογκώδη αντικείμενα, καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο και επιβαρύνοντας το έργο των υπηρεσιών καθαριότητας. Ζητούμε τη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό και βιώσιμο! Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι συλλογική ευθύνη. Ας συμβάλουμε όλοι στη διατήρηση της ομορφιάς της Κασσάνδρας”!