Στον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την Περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά.
Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τόνισε η κ. Αηδονά, «με τη νέα παρέμβασή μας καλύπτουμε τις ανάγκες των τμημάτων τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, το οποίο είναι νοσοκομείο – πυλώνας για τη δημόσια υγεία στην Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε αποφασιστικά την επιχειρησιακή ικανότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος, που ειδικά τους θερινούς μήνες πιέζεται πολύ λόγω τουρισμού και θέλουμε να έχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τα πιο σύγχρονα μέσα για να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χαλκιδικής. Με την αναβάθμιση του εξοπλισμού του νοσοκομείου ενισχύεται η ποιότητα, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ο εξοπλισμός και του νοσοκομείου Χαλκιδικής εντάσσεται στις συνολικές προσπάθειές μας να ενισχύσουμε με κάθε δυνατό μέσο τη δημόσια υγεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Το κάναμε με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειάς μας, το συνεχίζουμε και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027».
Η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξειδικευμένων ιατρικών μηχανημάτων, καθώς και συνοδευτικού εξοπλισμού, τα οποία πρόκειται να καλύψουν κρίσιμες διαγνωστικές και θεραπευτικές ανάγκες σε τμήματα του νοσοκομείου. Η παρέμβαση συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εξυπηρέτησης των πολιτών, στην αποσυμφόρηση του υγειονομικού συστήματος και στη μεγαλύτερη λειτουργική ετοιμότητα των δομών υγείας της περιοχής.
Μεταξύ άλλων τα τμήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα αποκτήσουν νέα ακτινολογικά μηχανήματα, υπερηχοτομογράφους, ψυγεία συντήρησης φαρμάκων και αντιδραστηρίων, υπέρηχους, καρδιοτοκογράφο, δέκα μηχανήματα αιμοκάθαρσης κ.ά. Συνολικά το υλικό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αριθμεί 38 τεμάχια.
Τα τμήματα Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα αποκτήσουν νέα monitors για στεφανιαία μονάδα, απινιδωτές, αναπνευστήρες, θερμοκοιτίδες, ορθοπεδική χειρουργική τράπεζα, αρθροσκοπικό πύργο, αναισθησιολογικά μηχανήματα, ουρολογικά μηχανήματα, γυναικολογικά εργαλεία, φορεία κ.ά. Συνολικά το υλικό για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας αριθμεί 33 τεμάχια.