Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής προέκυψε ζήτημα με τη χρήση γεώτρησης πόσιμου νερού για την κάλυψη αναγκών άρδευσης σε αγροτική περιοχή.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Ξάκης, με το xalkidikipolitiki, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση βρίσκεται στην κορυφογραμμή του χωριού και είναι προορισμένη αποκλειστικά για ύδρευση. Όπως σημείωσε, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για άρδευση, ιδιαίτερα τη στιγμή που το χωριό αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα επάρκειας σε πόσιμο νερό.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πολυγύρου, Θεόδωρος Τσίγκας, αναγνώρισε ότι υπήρξε πρόβλημα με τη γεώτρηση άρδευσης στη συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που είχε ανακοινωθεί και μέσω των κοινωνικών δικτύων του Δήμου. Όπως εξήγησε, «μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, κρίθηκε αναγκαίο να διατεθεί νερό από τη γεώτρηση ύδρευσης για ευνόητους λόγους, καθώς οι αγρότες της περιοχής είχαν φτάσει στο σημείο να γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους από τις βρύσες των σπιτιών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των κτημάτων τους».
Ο κ. Τσίγκας υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είχε προσωρινό χαρακτήρα και πως οι δεξαμενές ύδρευσης ελέγχονται συνεχώς από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της κοινότητας είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους κατοίκους να σταματήσουν να γεμίζουν ντεπόζιτα με επεξεργασμένο πόσιμο νερό, το οποίο κοστίζει περισσότερο και δεν ενδείκνυται για άρδευση.
Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί με την πλήρη αποκατάσταση της γεώτρησης άρδευσης.