Με αφορμή τις πρόσφατες επιτυχημένες χορωδιακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κασσανδρεία και Πολύχρονο, η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, εκφράζοντας τη στήριξή της στον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν:

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Κασσάνδρα είχε την τιμή να φιλοξενήσει δύο εξαιρετικές χορωδιακές εκδηλώσεις — στην Κασσανδρεία και στο Πολύχρονο — με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών σχημάτων από ολόκληρη τη χώρα.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου προς τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και έφεραν εις πέρας αυτές τις σημαντικές διοργανώσεις. Με το μεράκι και την αφοσίωσή τους, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και δύναμη ζωής για κάθε τοπική κοινωνία.
Ο τόπος μας διαθέτει ένα μοναδικό πολιτιστικό απόθεμα – άυλο και υλικό – που αξίζει να προστατευτεί και να αναδειχθεί. Η πολιτιστική δραστηριότητα ενώνει τις γενιές, δημιουργεί γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής.
Είναι πλέον ώριμη η στιγμή να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο στην Κασσάνδρα, μια “κυψέλη” δημιουργίας και έκφρασης, αντάξια της πλούσιας πολιτιστικής μας ταυτότητας.