Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρας, σηματοδοτώντας τη λήξη ενός σημαντικού κύκλου στη σχολική τους διαδρομή. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, εκφράζοντας τις ευχές και τη στήριξή της για το νέο ξεκίνημα των παιδιών στο γυμνάσιο.
“Σήμερα, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρας, ζήσαμε μια ζεστή, ανθρώπινη και συγκινητική τελετή αποφοίτησης. Ήταν μια γιορτή γεμάτη χαμόγελα, παιδικές φωνές και ελπίδα μια στιγμή περηφάνειας για όλους μας, καθώς βλέπουμε τους μικρούς μαθητές να κάνουν το πρώτο τους μεγάλο βήμα στη ζωή.
Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την αδιάκοπη στήριξη και καθοδήγηση που προσφέρουν. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον αυτού του τόπου και σήμερα μας δίδαξαν πως όταν υπάρχει αγάπη, γνώση και συνεργασία, όλα είναι δυνατά.
Η παρουσία του Μαργαρίτη Σχοινά, πρώην Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανθρώπου με βαθιές ρίζες στην Κασσάνδρα, τίμησε ιδιαίτερα τη γιορτή μας. Με λόγο γνήσιο και βιωματικό, απευθύνθηκε στα παιδιά, μεταφέροντας τέσσερα πολύτιμα μηνύματα ζωής.
Ποτέ μην ξεχνάτε την αξία της φιλίας.
Η φιλία είναι το αληθινό χρυσάφι της ζωής.
Να δίνετε χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα.
Όσο δίνεις, τόσο σου επιστρέφεται στη ζωή.
Καλοσύνη και αρετή είναι οι καλύτεροι σύντροφοι.
Όποιος είναι καλός, είναι πιο πλούσιος κι απ’ τους πλούσιους
Να κρατάτε την ευγένεια, τη σεμνότητα και την πίστη στον εαυτό σας.
Τα λόγια του κ. Σχοινά δεν ήταν απλώς συμβολικά· ήταν ένα ζωντανό μάθημα αξιών, που ενίσχυσε το νόημα της αποφοίτησης και άγγιξε μικρούς και μεγάλους.
Ως Δημοτική αρχή, συνεχίζουμε να επενδύουμε στα σχολεία μας, στους δασκάλους μας και στα παιδιά μας. Γιατί εκεί χτυπά η καρδιά της κοινωνίας. Εκεί γεννιούνται οι ελπίδες του αύριο.
Με συγκίνηση και αισιοδοξία, εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή συνέχεια στο νέο τους ξεκίνημα. Να μην πάψουν ποτέ να ονειρεύονται, να προσπαθούν και να προχωρούν μπροστά με αξιοπρέπεια και πίστη”.