Η καρδιά της Χαλκιδικής χτυπά αυτές τις μέρες στον Άγιο Μάμα, όπου το παραδοσιακό εμποροπανηγύρι έχει ήδη ξεκινήσει με ατμόσφαιρα γιορτής και πλήθος επισκεπτών. Το Σαββατόβραδο επικράτησε το αδιαχώρητο: οι καντίνες και το λούνα παρκ σε πλήρη λειτουργία, ουρές στα παιχνίδια, ποικιλία εδεσμάτων, προϊόντων και κάθε λογής εκθέματα που συνθέτουν το γνώριμο σκηνικό του μεγαλύτερου πανηγυριού της Χαλκιδικής.
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου
19:00 Περιφορά της Ιεράς Εικόνας Αγίου Μάμαντος και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον χώρο της εμποροπανήγυρης.
21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Αγίου Μάμαντος, «Ο Φάρος» και «Πλεύση» στο Πολιτιστικό Κέντρο της ΕΠΟΚΑΜ Α.Ε.
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου
08:00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος.
10:20 Πέρας προσέλευσης επισήμων.
11:00 Καλωσόρισμα προσκυνητών και επισκεπτών στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ.
12:00 Χαιρετισμός & οικονομικός απολογισμός 2024 της ΕΠΟΚΑΜ Α.Ε. από τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας και Πρόεδρο της ΕΠΟΚΑΜ Α.Ε., Εμμανουήλ Καρρά.
12:10 Παρουσίαση του βιβλίου “Η Επανάσταση της Χαλκιδικής του 1821” του Στυλιανού Κυρίμη, Αντιστρατήγου ε.α.
Το έργο θα παρουσιάσουν οι:
Σταύρος Αυγολούπης, ομότιμος καθηγητής Αστρονομίας ΑΠΘ
Μαρία Καραμπατάκη, φιλόλογος
Αναστάσιος Μπανάβας, φιλόλογος
Συντονίστρια: Δέσποινα Ραμανδάνη, φιλόλογος – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Προποντίδας.
21:00 Συναυλία με το παραδοσιακό σχήμα “Σαλονικιώτικο Τακίμι” στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της ΕΠΟΚΑΜ Α.Ε. (Είσοδος ελεύθερη).
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου -ώρα 21:00
Συναυλία με τους Toquel & Bossikan, δύο κορυφαία ονόματα της ελληνικής rap σκηνής, σε μια εκρηκτική εμφάνιση γεμάτη ενέργεια.
Είσοδος: 15€
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου- ώρα 21:00
Ποντιακό γλέντι με το συγκρότημα των Αλέξη Παρχαρίδη, Φάνη Κουρουκλίδη, Κώστα Ζώη, Ηλία Στεφανίδη και Πέτρου Ζώη.
Είσοδος ελεύθερη.
Το εμποροπανηγύρι του Αγίου Μάμαντος συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς της παράδοσης και της θρησκευτικής πίστης, αλλά και μια μεγάλη λαϊκή γιορτή που συνδυάζει την κατάνυξη με την ψυχαγωγία, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα.