Η παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών (παράρτημα Νέας Τρίγλιας) παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά που μαγεύει μικρούς και μεγάλους «Το όνειρο του Σκιάχτρου».

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας (κλειστό θέατρο) για δύο παραστάσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2023 στις 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2023 στις 11.00

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν μαθητές και μαθήτριες ηλικίας από 6 έως 17 ετών, με σκηνοθέτη και δάσκαλο τον Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά.

Υπόθεση του έργου:

Ο κυρ – Δίκανος κατασκευάζει ένα σκιάχτρο για να διώξει τα πουλιά από το λαχανόκηπό του. Το σκιάχτρο όμως νιώθει μοναξιά, πιάνει φιλίες με τα πουλιά και τα αφήνει να τρώνε από το λαχανόκηπο. Τα πουλιά τον αγαπούν, τον βαφτίζουν Αχυρούλη και προσπαθούν να τον μάθουν να πετάει. Ο κυρ- Δίκανος, υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει, μεταμφιέζεται ο ίδιος σε σκιάχτρο και ανακαλύπτει την αλήθεια. Ο Αχυρούλης περνάει από δίκη και καταδικάζεται να μείνει στη φυλακή μέχρι να κατασκευάσει 1100 κλουβιά πουλιών. Ξεκινάει να τα φτιάχνει, αλλά ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι τα κλούβια έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν η φυλακή των μοναδικών φίλων του. Αποφασίζει να καταστρέψει όλα, όμως θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της θαρραλέας πράξης του. Στην τελευταία σκηνή, στην αυλή της φυλακής, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τον δεσμοφύλακα, αλλά και τους θεατές.

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς

Οικονομική ενίσχυση συλλόγου 3€ παιδιά / 5€ ενήλικες