Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σήμερα σε κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού, με την εκκίνηση του 8ου Olympic Day Run Greece και του 1ου Thessaloniki City Marathon, δύο διοργανώσεων που ενώνονται για πρώτη φορά, μεταφέροντας στην πόλη το παγκόσμιο πνεύμα του Ολυμπισμού. Χιλιάδες δρομείς, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και μέλη της διεθνούς Ολυμπιακής οικογένειας συμμετέχουν στους αγώνες, που τελούνται υπό την αιγίδα της ΔΟΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο, καθώς και αγώνες 10.000, 5.000 και 1.500 μέτρων, με πιστοποιημένες διαδρομές από την Association of International Marathons and Distance Races (AIMS). Παράλληλα, πλήθος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη, στο πλαίσιο της πολυθεματικής αυτής γιορτής που στρέφει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο να δίνουν το πρώτο σήμα εκκίνησης στις 07:45 από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες». Ακολούθησαν οι εκκινήσεις των υπολοίπων διαδρομών, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από Έλληνες και ξένους δρομείς.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχει θέσει σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί εκτεταμένες ρυθμίσεις, με απαγορεύσεις στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης έως και τις 14:30. Οι περιορισμοί εφαρμόζονται σταδιακά, ανάλογα με το σημείο όπου κινούνται οι δρομείς.

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χρονιάς, που συνδυάζει αθλητισμό, πολιτισμό και διεθνή προβολή.