Σοβαρές παραβάσεις με ηλεκτρικά πατίνια καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους χρήστες όσο και τους πεζούς. Σε μία από τις πιο ακραίες περιπτώσεις, πέντε άτομα επέβαιναν ταυτόχρονα σε ένα πατίνι, ενώ άλλοι οδηγοί αποσπώνταν γράφοντας μηνύματα στο κινητό ή εισέρχονταν σε μονόδρομους με κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης με Ι.Χ.
Οι παραβάσεις δεν περιορίζονται μόνο στους δρόμους αλλά και στα πεζοδρόμια και το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Χρήστες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς κράνος ή ανακλαστικό γιλέκο, αγνοώντας τον κίνδυνο πτώσης από ένα ξεκολλημένο πλακάκι ή σύγκρουσης με περαστικούς.
Στο πλαίσιο της τήρησης της τάξης, η Διεύθυνση Τροχαίας και η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης διενεργούν εντατικούς ελέγχους. Το 2024 ελέγχθηκαν 4.416 χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, με 1.472 παραβάσεις να βεβαιώνονται. Στο πρώτο τετράμηνο του 2025 κόπηκαν συνολικά 675 κλήσεις, εκ των οποίων 512 αφορούσαν μη χρήση κράνους,