Με βαθιά συγκίνηση τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου 2025, στη Θεσσαλονίκη, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ροδοστόλου κυρού Χρυσοστόμου. Την ακολουθία τέλεσε η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πληροφορήθηκε τον θάνατο του αειμνήστου ιεράρχη ενώ βρισκόταν ήδη στην πόλη για σειρά ποιμαντικών και θεολογικών συναντήσεων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, εντός του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς». Δίπλα στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στάθηκαν οι Μητροπολίτες Λαοδικείας Θεοδώρητος, Σηλυβρίας Μάξιμος και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, καθώς και πλήθος κληρικών και πιστών.

Ο Πατριάρχης, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για την προσωπικότητα του εκλιπόντος, χαρακτηρίζοντάς τον «πράο και ειρηνικό ποιμένα» που υπηρέτησε τον Οικουμενικό Θρόνο με αφοσίωση και συνέπεια. «Ο μακαριστός αδελφός Χρυσόστομος αφήνει πίσω του πλούσια πνευματική παρακαταθήκη και παράδειγμα ιερατικής διακονίας», τόνισε, καλώντας τους πιστούς να τον θυμούνται στις προσευχές τους.