Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (31/8), κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης μεταγωγής κρατουμένων με πλοίο στη γραμμή Χίου – Μυτιλήνης. Ένας εκ των κρατουμένων, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε στο κατάστρωμα και έπεσε στη θάλασσα ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω.

Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό από τους αστυνομικούς συνοδούς, οι οποίοι ενημέρωσαν τον πλοίαρχο. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, που κινητοποίησε σκάφη στην περιοχή για τον εντοπισμό του κρατουμένου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή του Λιμενικού, το οποίο έχει αναλάβει και το προανακριτικό έργο. Για το συμβάν έχει κινηθεί και η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου 2025 από τις Λιμενικές Αρχές Λέσβου για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, με κράτηση στο Κατάστημα Κορυδαλλού. Η μεταγωγή του στη Μυτιλήνη πραγματοποιούνταν προκειμένου να παραστεί ενώπιον δικαστικής αρχής.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί ο δραπέτης.