Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025 το πρωί έως το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 το πρωί, ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.
Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 2.653 έλεγχοι οχημάτων και 3.152 έλεγχοι ατόμων.
Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:
- 3 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά,
- 1 άτομο για κλοπές-διαρρήξεις,
- 1 άτομο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
- 6 άτομα για λοιπά αδικήματα.
Επίσης, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, βεβαιώθηκαν και 739παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.