Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα απάτης ΦΠΑ εξάρθρωσε η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με τις αποκαλύψεις να αγγίζουν πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και αθλητικό χώρο, αλλά και την τηλεόραση.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 μέλη, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός, πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται επίσης ιδιοκτήτης ΠΑΕ των βορείων προαστίων, γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός –που πάντως αρνείται κάθε συμμετοχή– καθώς και λογιστής που φέρεται να συνδέεται με τη λεγόμενη «Greek Mafia».
Το κύκλωμα, που είχε στρατολογήσει πάνω από 60 άτομα, είχε ιδρύσει αντίστοιχο αριθμό εικονικών εταιρειών. Μέσω ψεύτικων συναλλαγών και εικονικών τιμολογίων αποσπούσε εκατομμύρια από επιστροφές ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις Αρχές, είχε ήδη κερδίσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ και σχεδίαζε να εισπράξει ακόμη 3,5 εκατ., με τη ζημιά για το Δημόσιο να υπολογίζεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα, που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες, έχει φέρει στο φως περισσότερες από 310 εικονικές συναλλαγές, ενώ έχουν κατασχεθεί 500.000 ευρώ σε μετρητά. Οι Αρχές εξετάζουν κι άλλα ονόματα που εμπλέκονται και δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις.










