Σοβαρό περιστατικό επικίνδυνης οδήγησης σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν αστυνομικοί της Τροχαίας Αττικής εντόπισαν οδηγό να κινείται με 230 χλμ/ώρα, ταχύτητα που ξεπερνά κατά 130 χλμ/ώρα το επιτρεπόμενο όριο.

Ο οδηγός ακινητοποιήθηκε από στελέχη των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση, η οποία έδειξε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετικά επικίνδυνη και παραβατική συμπεριφορά του.

Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο μεγάλης εξόρμησης της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ης Νοεμβρίου, με στόχο τον περιορισμό της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διενεργήθηκαν 5.528 αλκοολομετρήσεις και βεβαιώθηκαν 91 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τρεις οδηγοί συνελήφθησαν, καθώς τα αποτελέσματα της μέτρησής τους ξεπέρασαν τα 0.60 mg/l, όριο που σύμφωνα με τη νομοθεσία συνιστά ποινικό αδίκημα.