Τοποθέτηση Νίκου Τσερκεζίδη, Επιχειρηματία και Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Χαλκιδικής
 Ελληνοποιήσεις στο μέλι – Προστασία της ντόπιας παραγωγής

Τα πρόσφατα περιστατικά ελληνοποιήσεων στο μέλι, ένα προϊόν με βαθιές ρίζες και παράδοση στη Χαλκιδική, μας φέρνουν αντιμέτωπους με ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Η εισαγωγή και παραπλανητική εμπορία ξένων ποιοτικά υποβαθμισμένων προϊόντων ως ελληνικών, καταστρέφει τον κλάδο της μελισσοκομίας, πλήττοντας τόσο την ποιότητα όσο και το εισόδημα των παραγωγών.

Στη Χαλκιδική, και ιδιαίτερα στη Σιθωνία, όπου η πλούσια και σπάνια χλωρίδα συμβάλλει στην παραγωγή μοναδικού μελιού, η μελισσοκομία αποτελεί όχι μόνο οικονομική δραστηριότητα, αλλά και παράδοση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Η αλλοίωση αυτής της αυθεντικής παραγωγής μέσω των ελληνοποιήσεων θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοσύστημα του τόπου μας.

Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των μελισσοκόμων, γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής και παραγωγικής ταυτότητας της Χαλκιδικής. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ποιότητα, την παράδοση και το μέλλον της τοπικής μας παραγωγής με κάθε διαθέσιμο θεσμικό μέσο.