ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Σε μια συνέντευξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο επιχειρηματίας και πρώην Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Στέλιος Χούτας, σήμερα μέλος του ΣΕΒΕ και υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας με τον συνδυασμό του Κώστα Μαντζούφα, τοποθετήθηκε για όλα: τις εγγραφές-ρεκόρ στη Χαλκιδική, τις αιχμές για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τα φαινόμενα προσωπικών επιθέσεων στο διαδίκτυο και, φυσικά, τα κρίσιμα προβλήματα του νομού.
«Δεν περισσεύει κανείς. Αύριο όλοι μαζί θα είμαστε στο ίδιο κόμμα», τόνισε με σαφήνεια, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις της συνέντευξης.
Εγγραφές-ρεκόρ στη Χαλκιδική: “Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών”
Ο κ. Χούτας έκανε λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση:
-
Στις εκλογές του 2021 είχαν ψηφίσει περίπου 1.150 μέλη.
-
Σήμερα ο αριθμός αυτός έφτασε τα 3.826 μέλη – παλιά και νέα.
«Οι νέοι της Χαλκιδικής σηκώθηκαν από τον καναπέ. Μπήκαν στη διαδικασία να συμμετέχουν, να αποφασίσουν. Αυτό δείχνει ότι κάτι αλλάζει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανέφερε πως περίπου 45.000 ευρώ κατέληξαν στα ταμεία του κόμματος από τις εγγραφές, γεγονός που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών της 23ης Νοεμβρίου.
Αιχμές για την ηλεκτρονική ψηφοφορία “Δεν θέλω να πιστεύω ότι έγινε κάτι στη Χαλκιδική”
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί νοθείας, επεσήμανε:
«Εάν στη Χαλκιδική έγινε κάτι τέτοιο, θα είναι το απόλυτα αρνητικό κομμάτι όλης της διαδικασίας. Θέλω να πιστεύω πως δεν συνέβη».
Τόνισε όμως ότι οι αναφορές της εφημερίδας δημιούργησαν αναστάτωση, χωρίς όμως αποδείξεις μόνο ενδείξεις.
Ηχηρή προειδοποίηση: “Σταματήστε τις προσωπικές επιθέσεις αύριο θα είμαστε όλοι μαζί”
Ήταν το πιο αιχμηρό σημείο της συνέντευξης.
Ο Στέλιος Χούτας έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας:
«Να σταματήσουν τώρα οι προσωπικές επιθέσεις. Δεν κάνουν καλό ούτε στο κόμμα ούτε στη Χαλκιδική. Δεν είμαστε αντίπαλοι, συνυποψήφιοι είμαστε. Και αύριο θα πορευτούμε μαζί, κάτω από την ίδια στέγη».
Μάλιστα ανέφερε πως επειδή ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, «εάν κάποιος θέλει να βρει κάτι για κάποιον, το βρίσκει εύκολα και για τον ίδιο και για συγγενικά του πρόσωπα. Δεν χρειάζονται αυτά στις 23 Νοεμβρίου».
Οι προκλήσεις της Χαλκιδικής: “Νερό και οδικό δίκτυο τα δύο μεγάλα μέτωπα”
Ως υποψήφιος σύνεδρος, ανέλυσε τις προτεραιότητές του:
1. Το ζήτημα του νερού
«Αν τελειώσει το νερό, τελειώνει και ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Η Χαλκιδική στηρίζεται σε αυτούς τους δύο πυλώνες».
2. Το οδικό δίκτυο
Το χαρακτήρισε “απαράδεκτο”:
«Δεν γίνεται να ξεκινάς από Θεσσαλονίκη για Σάρτη ή Συκιά και να θες τρεις ώρες. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη».
Η φιλοσοφία της ομάδας Μαντζούφα: Ενισχυμένες ομάδες παντού
Ο κ. Χούτας άφησε αιχμές για περιπτώσεις όπου υποψήφιοι κατεβάζουν μόνο πρόεδρο χωρίς συμβούλιο:
«Ο πρόεδρος χωρίς Δ.Σ. τι θα είναι; Γλάστρα; Θέλουμε ομάδες όχι προεδρικά μαγαζιά».
Παράλληλα, εξήγησε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν πυρήνες σε όλα τα χωριά, ώστε τα θέματα να αναδεικνύονται από πρώτο χέρι και να ομαδοποιούνται προς τα Υπουργεία και το κόμμα.
“Αν κάθε χρόνο λύνουμε δύο από τα δέκα προβλήματα, θα είμαστε σε καλή μοίρα”
Κλείνοντας, ο Στέλιος Χούτας έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας και δράσης:
«Γνωρίζουμε τα θέματα της Χαλκιδικής. Τα αναδεικνύουμε, τα οργανώνουμε και τα πηγαίνουμε εκεί που πρέπει. Με ενότητα και σοβαρότητα μπορούμε να δίνουμε λύσεις χρόνο με τον χρόνο».










