Πλούσιο ποινικό παρελθόν φαίνεται πως είχε ο 29χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Eagle», ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν 58χρονο οδηγό στον Νέο Κόσμο, έπειτα από καταδίωξη στους δρόμους της περιοχής.

Ο δράστης είχε συλληφθεί άλλες τρεις φορές τα προηγούμενα χρόνια, το 2022, το 2023 και πρόσφατα, για επιθέσεις εναντίον οδηγών σε περιστατικά παρόμοιας μορφής. Ένας από τους δύο φίλους που τον συνόδευαν το βράδυ του φονικού φέρεται επίσης να έχει ποινικό παρελθόν.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 29χρονου, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν σταμάτησε με τη μηχανή του μπροστά από γυμναστήριο για προπόνηση και ο 58χρονος, σύμφωνα με τον ίδιο, του έκλεισε τον δρόμο. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και μια πρώτη καταδίωξη στους γύρω δρόμους. Ο 29χρονος επέστρεψε στο γυμναστήριο και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ξανά το θύμα, οδηγώντας σε δεύτερο επεισόδιο και νέα καταδίωξη.

Το ΙΧ του 58χρονου κατέληξε σε αδιέξοδο στην οδό Σουλιέ. Εκεί ο 29χρονος κατέβηκε από τη μηχανή και, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, επιτέθηκε άγρια στον άνδρα, χτυπώντας τον με δεκάδες γροθιές και προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα, πριν διαφύγει.

Ο κατηγορούμενος ασχολείται με πολεμικές τέχνες, γεγονός που, σύμφωνα με τις αρχές, ενδέχεται να συνέβαλε στη σφοδρότητα της επίθεσης.