Εκτός βάθρου έμεινε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Ο “Άρχοντας των Κρίκων” κατέλαβε την 5η θέση με βαθμολογία 14.300, χάνοντας για λίγο το πέμπτο του μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, ωστόσο ένα μικρό λάθος στην έξοδο κόστισε πολύτιμους βαθμούς, στερώντας του τη δυνατότητα να ανέβει ξανά στο βάθρο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Ντόνελ Ουίτενμπουργκ με 14.700 βαθμούς, χάρη στο πιο δύσκολο πρόγραμμα του τελικού. Το αργυρό πήγε στον Τούρκο Αντέμ Ασίλ με 14.566, ενώ το χάλκινο στον Κινέζο Λαν Σινγιού με 14.500.

Παρά το αποτέλεσμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε για ακόμη μια φορά τη σταθερότητά του στο υψηλότερο επίπεδο, συμμετέχοντας για έβδομη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και διεκδικώντας μέχρι τέλους το 20ό μετάλλιο της ένδοξης καριέρας του.