Ημέρα χαράς και ευχαρίστησης ήταν η χθεσινή για μαθητές που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2025, αφού με την ανακοίνωση των βαθμολογιών πολλοί εξ αυτών είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται.
Στη Χαλκιδική, οι επιτυχίες των μαθητών ήταν και φέτος εντυπωσιακές, με πολλούς να σημειώνουν υψηλές βαθμολογίες και να αριστεύουν.
Ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες που κατέγραψαν εξαιρετικές επιδόσεις, ξεχωρίζουν μαθήτριες από τα Νέα Μουδανιά, την Κασσάνδρα, αλλά και τον Πολύγυρο, όπου πέτυχαν βαθμολογίες άνω των 18.000 μορίων, επιτυγχάνοντας την είσοδό τους σε περιζήτητα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι πρωτεύσαντες μαθητές, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, κατόρθωσαν να φτάσουν σε στόχους ζωής, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της συστηματικής προσπάθειας.
Το Xalkidiki Politiki επικοινώνησε με τους πρώτους των πρώτων, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την τεράστια επιτυχία τους:
Με 19.100 η Μαρία Πλευρίτη από τα Νέα Μουδανιά θριάμβευσε!-Στοχεύει στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας
«Νιώθω πολύ χαρούμενη για το θετικό αποτέλεσμα και την υψηλή βαθμολογία μου. Είμαι δικαιωμένη και περήφανη ταυτόχρονα, καθώς όλοι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Διάβασα αρκετά και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα. Το συστηματικό διάβασμα, το πρόγραμμα μου και η θέληση μου με έφεραν εδώ που έφτασα. Είμαι ευγνώμων στον Θεό πρώτα από όλα, στην οικογένεια μου για τη συνεχή στήριξη, το κουράγιο και την εμψύχωση τους όλο αυτό το διάστημα, αλλά και προς τους καθηγητές μου, τόσο αυτούς του ΓΕΛ Νέων Μουδανιών, όσο και αυτούς του φροντιστηρίου μου Τερτίρογλου που μου παρείχαν τα μέγιστα», αναφέρει η αριστούχα Μαρία Πλευρίτη.
Και συνεχίζει: «Το όνειρο μου εξαρχής ήταν να μπω στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας στην Αθήνα. Εκεί στόχευα. Θεωρώ πως αυτή η βαθμολογία θα μου επιτρέψει να εισαχθώ στην πολυπόθητη αυτή σχολή για εμένα και να πραγματοποιήσω ένα όνειρο ζωής», ενώ καταλήγει λέγοντας πως «είναι καιρός τώρα να χαρώ το καλοκαίρι, τις βόλτες με τους φίλους μου, να ασχοληθώ με τον αθλητισμό που τόσο αγαπώ και γενικά να απολύσω τον ελεύθερο μου χρόνο που δεν σας κρύβω τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω διαβάσματος ήταν περιορισμένος».
Με 19.000 η Κορίνα Νταλιάρη από την Κασσάνδρα αρίστευσε!-Στοχεύει στη Νομική Θεσσαλονίκης
«Το όνειρο μου ήταν να σπουδάσω νομική. Θεωρώ πως με αυτή την βαθμολογία τα κατάφερα και οι στόχοι μου έβαλα θα πραγματοποιηθούν. Νιώθω δικαιωμένη για την προσπάθεια μου, καθώς από ότι φαίνεται οι κόποι μου ανταμείβονται. Είμαι πολύ χαρούμενη, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας μου. Το ίδιο χαρούμενοι και περήφανοι για εμένα είναι και οι γονείς μου, οι οποίοι με στήριζαν καθημερινά. Τους ευχαριστώ όλους, και βέβαια και τους καθηγητές μου στο σχολείο, αλλά και αυτούς του φροντιστηρίου μου Τερτίρογλου», δηλώνει με ευγνωμοσύνη.
Και καταλήγει: «Δεν ήταν εύκολα τα τελευταία χρόνια, όμως με συστηματική προσπάθεια, πρόγραμμα και επιμονή έβρισκα τρόπο να συνεχίζω κάθε ημέρα. Δεν άφησα ποτέ να με πάρει από κάτω όλο αυτό, είχα πείσμα και προσήλωση. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος, αλλά πάντα έβρισκα έστω και λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα για να κάνω κάτι που με ευχαριστούσε και να περνάω όμορφα. Τώρα, εφόσον πέρασε το σύνολο κομμάτι των πανελληνίων είναι καιρός να χαλαρώσω, να απολαύσω το καλοκαίρι μου και να κάνουμε την νέα αρχή με το καλό όταν ανοίξουν τα Πανεπιστήμια!».
Με 18.950 η Μαρία Αντωνίου από τα Νέα Μουδανιά πέτυχε μια εξαιρετικά καλή βαθμολογία και από ότι φαίνεται θα εισαχθεί στη σχολή που στοχεύει ΣΑΣ Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη
«Νιώθω τόσο ικανοποιημένη, χαρούμενη και ευχαριστημένη, γιατί ήταν μια προσπάθεια πολλών χρόνων, όχι μόνο των δυο τελευταίων. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι που έληξε με το πιο θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως θα καταφέρω να περάσω στην πρώτη μου επιλογή που δεν είναι άλλη από την ΣΑΣ Ψυχολογίας!», τονίζει η Μαρία Αντωνίου.
«Όλοι μας συναντούμε δυσκολίες, εμπόδια, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άγχος. Εγώ δεν άφησα όλο αυτό να με καταβάλει και έμεινα προσηλωμένη στον στόχο μου, ώστε να πετύχω. Με πρόγραμμα, σύστημα και καλή οργάνωση όλα είναι εφικτά, αρκεί να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Ευχαριστώ θερμά τους γονείς μου. Η στήριξη που μου παρείχαν ήταν πολύ μεγάλη και θεωρώ πως αυτή ήταν μια σημαντική παράμετρος που με βοήθησε να τα πάω τόσο καλά, γιατί είχα τρομερή ψυχολογική υποστήριξη. Ευχαριστώ πολύ και τους καθηγητές μου στο σχολείο και του φροντιστηρίου Τερτίρογλου για την αμέριστη βοήθεια, ήταν κάτι παραπάνω από υποστηρικτικοί», καταλήγει η Μαρία Αντωνίου μα το βλέμμα στραμμένο στην φοιτητική ζωή και στη καλοκαιρινή χαλάρωση!
Εντυπωσιακή επίδοση με 18.250 η Χρυσούλα Χαραλαμπίδου από τα Νέα Μουδανιά πέτυχε τον στόχο της για τη Νομική Θεσσαλονίκης
Αν και η Χρυσούλα αντιμετώπισε δυσκολίες με ένα θέμα υγείας που την ταλαιπώρησε και αναγκάστηκε να μπει στο χειρουργείο, δεν τα παράτησε. Απέδειξε πως με πείσμα και θέληση όλα είναι δυνατά: «Τα έδωσα όλα, δεν τα παράτησα ποτέ, ακόμη και όταν χρειάστηκε να κάνω ένα χειρουργείο εν μέσω της χρονιάς των πανελληνίων. Δεν σας κρύβω ότι είχα έντονο άγχος, αλλά το αντιμετώπισα και το διαχειρίστηκα σωστά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, νιώθω περηφάνεια για τον εαυτό μου. Οι γονείς μου που με υποστήριζαν σε όλη τη σταδιοδρομία μου, σήμερα νιώθουν το ίδιο δικαιωμένοι με εμένα. Το ίδιο και οι καθηγητές μου από το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών και από το φροντιστήριο Τερτίρογλου. Όλοι συνέβαλαν σε αυτό το ανέλπιστα καλό αποτέλεσμα και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα!», είπε χαρακτηριστικά.
Και κατέληξε: «Θεωρώ πως οι ώρες που διάβαζα και έκανα αυτή τη προσπάθεια άξιζαν. Μπορεί να μην είχα τόσο ελεύθερο χρόνο, αλλά από εδώ και στο εξής η ζωή είναι μπροστά μου. Θα ασχοληθώ με τον αθλητισμό που τόσο αγαπώ και θα απολαύσω καλοκαιρινές ξέγνοιαστες στιγμές, αναμένοντας ανυπόμονα να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια για να πραγματοποιήσω τον στόχο μου».