Ο καθηγητής Γιάννης Λεοντάρης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του με το μέτρο των διαγραφών φοιτητών.
Σε δημόσια δήλωσή του, ο κ. Λεοντάρης καταγγέλλει το μέτρο ως αντιδημοκρατικό, κοινωνικά άδικο και με ταξικό πρόσημο, τονίζοντας ότι πλήττει κυρίως φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή έχουν συνδυάσει τις σπουδές τους με εργασία ή οικογένεια. Επισημαίνει ότι οι λεγόμενοι «αιώνιοι φοιτητές» δεν επιβαρύνουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και ότι η σωστή λύση για τη βελτίωση της αναλογίας διδασκόντων/φοιτητών είναι η αύξηση του διδακτικού προσωπικού και η ενίσχυση των υποδομών.
Ο απερχόμενος Κοσμήτορας υποστηρίζει ότι η επιβολή των διαγραφών ακυρώνει το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου και μετατρέπει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση σε διαδικασία που στοχοποιεί φοιτητές, αντί να ενισχύει τη γνώση και τη μόρφωση. Οι διαγραφές, όπως τονίζει, οδηγούν ουσιαστικά στην κατεύθυνση των φοιτητών προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υπονομεύοντας την έννοια της δωρεάν και δημόσιας πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Ο κ. Λεοντάρης καταλήγει ότι δεν μπορεί να συμβάλει στην εφαρμογή ενός μέτρου που αντιστρατεύεται τις ακαδημαϊκές και κοινωνικές του πεποιθήσεις, τονίζοντας ότι η σιωπή ή η εφαρμογή του θα συνιστούσε παραβίαση της συνείδησής του.










