Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχε τον πρώτο της στόχο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Μπέργκεν κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. με 11.44.
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου χάρισε έτσι στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 34o στην ιστορία της. Μάλιστα έγινε η τρίτη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητριών στα 100 μ., μετά τις Κοκλώνη και Καρασταμάτη, που μάλιστα είναι η κάτοχος του ρεκόρ αγώνων.
Η κορυφαία Ελληνίδα σπρίντερ έκανε κακή εκκίνηση, ωστόσο μετά τα 60μ., ανέβασε στροφές και κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να μπει στα μετάλλια.
Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Καρολίνα Μανάσοβα (Τσεχία) με 11.30 κάνοντας τη μίνι έκπληξη, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Νία Γουέντερμπουν Γκούντισον (Βρετανία) με 11.38.