Δωρεές ύψους σχεδόν 1 εκατ. δολαρίων έχουν συγκεντρωθεί για τον ήρωα του μακελειού με τους 15 νεκρούς στην παραλία Μποντάι, ο οποίος ρίσκαρε τη ζωή του προσπαθώντας να αφοπλίσει τον έναν από τους δύο δράστες.

Ο 43χρονος Αχμέντ ελ Αχμέντ, πατέρας δύο παιδιών και ιδιοκτήτης μανάβικου, νοσηλεύεται με δύο τραύματα από σφαίρες στον ώμο, μετά την επέμβασή του το βράδυ της Κυριακής.

Συγκλονιστικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα καταγράφουν τη στιγμή που ο Αχμέντ ελ Αχμέντ πλησιάζει τον ένοπλο μέσα από τον χώρο στάθμευσης στην Campbell Parade, σκύβοντας πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα για να μη γίνει αντιληπτός. Όταν έφτασε σε απόσταση αναπνοής, όρμησε στον δράστη και, ύστερα από παρατεταμένη πάλη, κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο.