Για τον σεισμό μεγέθους 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην Ξάνθη, μίλησε ο καθηγητής Σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο ΕΡΤnews Radio 105,8. Όπως ανέφερε, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, ενώ εκδηλώθηκε πάνω στο μεγάλο ρήγμα Ξάνθης–Χρυσούπολης–Καβάλας.

«Εκδηλώθηκε στις 9:16 και ήταν έντονα αντιληπτός. Βρίσκομαι τυχαία στην Καβάλα και έγινε ξεκάθαρα αισθητός. Είναι ένας σεισμός για τον οποίο χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς βρίσκεται πάνω σε ένα μεγάλο ρήγμα» σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αλλά είναι σημαντικό να παρακολουθηθεί η εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας τις επόμενες ώρες:
«Σε επιφυλακή βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς που έχουν την ευθύνη διαχείρισης τέτοιων φαινομένων.»

Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο και συνιστούν ψυχραιμία και προσοχή.