Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μια 70χρονη γυναίκα από τη Γλυφάδα, η οποία δέχθηκε βίαιη επίθεση το πρωί της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου, ενώ τάιζε τα αδέσποτα γατάκια της γειτονιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας 38χρονος άνδρας την πλησίασε αιφνιδιαστικά και τη χτύπησε πισώπλατα στο κεφάλι με πέτρα, προκαλώντας της σοβαρό τραυματισμό, προτού επιχειρήσει να διαφύγει. Περαστικοί ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τη γυναίκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης κρατούσε ακόμη την πέτρα στα χέρια του, ενώ φίλες της ηλικιωμένης που βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα είδαν την επίθεση και ειδοποίησαν τις αρχές. Ο 38χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για άστεγο άνδρα με ιστορικό σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων, ο οποίος έχει αποδράσει 18 φορές στο παρελθόν από ψυχιατρικά ιδρύματα.







