Η ανθρώπινη τραγωδία του 83χρονου αιμοκαθαιρόμενου Θεόφιλου Τζοχουνίδη, ο οποίος βρέθηκε να ζει στον δρόμο μετά από εκτέλεση εντολής έξωσης, έχει προκαλέσει σοκ και αγανάκτηση σε όλη τη Χαλκιδική. Για τέταρτη φορά επιχειρήθηκε ο πλειστηριασμός του σπιτιού του ηλικιωμένου ζευγαριού, και αυτή τη φορά η διαδικασία ολοκληρώθηκε: τα υπάρχοντά τους βρέθηκαν στον δρόμο και η πρόσβασή τους στην οικία απαγορεύτηκε με αστυνομική παρουσία.
Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων από κατοίκους, φορείς και συλλογικότητες. Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο σπίτι του κ. Θεόφιλου, στα Νέα Φλογητά, την Παρασκευή 30 Μαΐου, στις 6 μ.μ.
Σκοπός είναι να αποτραπεί, για μία ακόμη φορά, η οριστική αρπαγή μιας λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και funds. Το σύνθημα της κινητοποίησης είναι ξεκάθαρο:
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Μόνο ο λαός σώζει τον λαό».
Η οικογένεια Τζοχουνίδη, παρά τα προβλήματα υγείας, παραμένει ενωμένη αλλά χωρίς στέγη. Η υπόθεση της πρώτης κατοικίας δεν είναι προσωπική, είναι ζήτημα κοινωνικής επιβίωσης και δικαιοσύνης.
Η παρουσία των πολιτών στην αυριανή συγκέντρωση θεωρείται κρίσιμη.