Στην εξάρθρωση ομάδας που δρούσε στον Πειραιά και στόχευε ηλικιωμένους, προχώρησε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας μια 37χρονη γυναίκα και έναν 48χρονο άνδρα στον Κορυδαλλό.
Οι δύο κατηγορούνται ότι, μαζί με άλλους συνεργούς τους που έχουν ταυτοποιηθεί, αφαιρούσαν χρυσές αλυσίδες και σταυρούς από τον λαιμό ηλικιωμένων, εφαρμόζοντας τη μέθοδο του «εναγκαλισμού».
Η 37χρονη προσέγγιζε τα θύματα προσποιούμενη ότι τα γνωρίζει και, με μια «αγκαλιά» που δημιουργούσε αίσθηση οικειότητας, αφαιρούσε τα κοσμήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίστασε να ασκήσει σωματική βία.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένης γυναίκας που πάσχει από άνοια και Αλτσχάιμερ: η δράστις την πλησίασε, την αγκάλιασε και της άρπαξε τον σταυρό από τον λαιμό, πριν προλάβει να αντιδράσει.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή των συλληφθέντων χρηματικό ποσό 1.600 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και κάμερες παρακολούθησης, ενώ ερευνώνται και άλλες υποθέσεις κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Η δράση της σπείρας φαίνεται πως ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου.
Η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την ευαλωτότητα των ηλικιωμένων απέναντι σε μεθόδους εξαπάτησης που στηρίζονται στην ψυχολογική χειραγώγηση και την αιφνιδιαστική σωματική επαφή, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουν ύποπτα περιστατικά.










