Με επίσημο Δελτίο Τύπου, η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, γνωστοποιεί ότι παραμένει στα καθήκοντά της, συνεχίζοντας να ασκεί τις αρμοδιότητές της ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Χαλκιά, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου, αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη αναφορικά με το δυστύχημα και τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δήμαρχος αναμένεται να καταθέσει αίτημα αναστολής της απόφασης τις επόμενες ημέρες. Οι εξελίξεις στην υπόθεση θα κριθούν στη συνέχεια της διαδικασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Κασσάνδρεια 7 Μαρτίου 2025

“Σήμερα μου κοινοποιήθηκε, αφού πρώτα το περιεχόμενό της διακινήθηκε στα ΜΜΕ επί δύο ημέρες, η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΚεντρικής Μακεδονίας, με την οποία μου επιβάλλεται πειθαρχική ποινή.

Κατά της απόφασης αυτής, όπως έχω νόμιμο δικαίωμα, θα προσφύγω δικαστικά,προκειμένου να αναδειχθεί η έλλειψη κάθε προσωπικής μου ευθύνης για το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα Παρκ στο Πευκοχώρι.

Δηλώνω για άλλη μια φορά πως ουδέποτε μέχρι το δυστύχημα είχα ενημερωθεί προσωπικά για την παράνομη λειτουργία της εν λόγω επικίνδυνης εγκατάστασης. Πιστεύοντας ακράδαντα στην αθωότητα μου θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα της Δημάρχου Κασσάνδρας όπως ο νόμος το προβλέπει, έως την σχετική κρίση της Δικαιοσύνης, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου και την απόλυτη εμπιστοσύνη της δημοτικής μας παράταξης”.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας

Αναστασία Χαλκιά