Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στον Άθων
Σεισμοί μικρού βάθους και πυκνή δραστηριότητα
Η περιοχή του Αγίου Όρους βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης σεισμικής δραστηριότητας από το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουνίου, με επίκεντρο κοντά στις Καρυές αλλά και ανατολικά της Ουρανούπολης. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι δονήσεις που καταγράφονται από τις 15:53 και έπειτα δεν ήταν μεμονωμένα φαινόμενα αλλά μέρος μιας ενεργής μετασεισμικής ακολουθίας.
Ο σεισμός των 3,8 Ρίχτερ στις 15:53, μόλις 5 χλμ σε βάθος, ταρακούνησε τις γύρω περιοχές. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες δονήσεις, μεταξύ αυτών:
2,3 Ρίχτερ στις 20:10, 7 χλμ ΝΔ των Καρυών
3,0 Ρίχτερ στις 20:14, 9 χλμ ΒΔ των Καρυών
Οι μετασεισμοί είναι επιφανειακοί και γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί, αν και δεν έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές μέχρι στιγμής. Η ένταση και η πυκνότητα της δραστηριότητας, ωστόσο, κρατούν σε επιφυλακή τόσο τις μονές όσο και τις τοπικές αρχές.