Σημαντικό πλήγμα σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν οι ελληνικές αρχές, συλλαμβάνοντας στις 19 Νοεμβρίου 2025 έναν 39χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από το Βέλγιο. Ο άνδρας φέρεται να είχε ενεργό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική και διατηρούσε καλλιέργειες κάνναβης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας ναρκωτικών σε χώρες της Ευρώπης.

Η σύλληψη συνδέεται με την κατάσχεση κοντέινερ στο λιμάνι της Αμβέρσας τον Σεπτέμβριο του 2024, στο οποίο οι βελγικές αρχές είχαν εντοπίσει 500 κιλά κοκαΐνης. Το εύρημα είχε προκαλέσει τότε συναγερμό σε επίπεδο Ε.Ε., καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο θεωρείται από τα πλέον οργανωμένα με παρουσία και υποδομές σε πολλά κράτη.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, όπου αποφασίστηκε η κράτησή του, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, με στόχο την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος. Η υπόθεση αναδεικνύει τη σημασία της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας στην αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, που εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο σύνθετα και πολυεπίπεδα εγκλήματα με διαδρομές από τη Νότια Αμερική έως την Ευρώπη.