Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο.
Ο Ελληνας πρωταθλητής από το πρώτο άλμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις, παράτησε το δεύτερο και ολοκλήρωσε τυπικά το τρίτο για να μείνει 11ος χωρίς να μπορέσει να ολοκληρώσει τον αγώνα, κλείνοντας δυσάρεστα την φετινή σεζόν.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος προκρίθηκε άνετα στον τελικό με άλμα στα 8,13 μ. δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τον αγώνα του στο Τόκιο, εκεί όπου το 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα με ένα χαμηλό άλμα στα 7,83 μ, ενώ στη δεύτερή του προσπάθεια πήρε κανονικά φόρα, αλλά σταμάτησε πριν ολοκληρώσει το άλμα, δείχνοντας πως νιώθει έντονη ενόχληση στη γάμπα.
Στο τρίτο δεν έτρεξε κανονικά και μετρήθηκε 7,67μ. τυπικά. Περίμενε να δει αν θα είναι στην 10αδα για να δοκιμάσει και 4ο άλμα, κάτι που θα εξαρτιόταν από τους δύο Ισπανούς του τελικού που είχαν μείνει τελευταίοι. Ο Λεσκάι τον πέρασε κι έτσι ο Τεντόγλου έμεινε 11ος και δεν συνέχισε τον τελικό.










