To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», συνεχίζει να δέχεται πληθώρα αιτημάτων από την κοινότητα ( σχολική & ευρύτερη) για υλοποίηση δράσεων-καθώς και αιτημάτων βοήθειας από τους πολίτες του Νομού μας- γεγονός που ήδη έχει οδηγήσει στην διαμόρφωση/ οριστικοποίηση του προγραμματισμού του έως και τον Ιούνιο 2023.
Για τον μήνα Φεβρουάριο υλοποίησε τις κάτωθι δράσεις/ παρεμβάσεις, οι οποίες προέκυψαν μετά από την διερεύνηση και αξιολόγηση αντίστοιχων αιτημάτων της κοινότητας :
Δήμος Κασσάνδρας
Προγράμματα σε μαθητές
• Εκπαιδευτικό βιωματικό Πρόγραμμα με τίτλο ‘’Μ αγαπά …δε μ αγαπά… ‘’, σε 3 ομάδες/
τμήματα της Β’ τάξης ( 67 μαθητές ) του ΓΕΛ Πευκοχωρίου , με θεματική Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα ( με έναρξη 11/1 και λήξη 1/3).
Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς Α ́θμιας
• Ολοκληρώθηκε (9/2) το εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Παλιουρίου με θεματική « Σεξουαλική Αγωγή » (έναρξη 12/1).
• Ολοκληρώθηκε (14/2) το εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς ( κοινή
ομάδα) των Δημοτικών Σχολείων Φούρκας – Κασανδρινού & Καλάνδρας Mε θεματική « Σεξουαλική Αγωγή » (έναρξη 10/1).
Προγράμματα σε γονείς & κηδεμόνες
• Ομάδα γονιών & κηδεμόνων, με θεματική την ”Προαγωγή της προστασίας του παιδιού” στην Άθυτο (έναρξη 12/1).
• Ομάδα γονιών & κηδεμόνων, με θεματική την ”Προαγωγή της προστασίας του παιδιού”, στις Ν. Φώκαιες (έναρξη 31/1).
Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας: Το Κέντρο υποδέχθηκε 8 αιτήματα βοήθειας από πολίτες του Δήμου.
Δήμος Πολυγύρου
Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς Α ́θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης
• Ολοκληρώθηκε (9/2) το εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο με θεματική την ”Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο” με συμμετοχή εκπαιδευτικών του 1ου και 3ου Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου Πολυγύρου (έναρξη 12/1).
Προγράμματα σε μαθητές
• Ολοκληρώθηκε (28/2) το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο ‘’Μ αγαπά …δε μ αγαπά… ‘’, σε 2 ομάδες/ τμήματα της Α’ τάξης ( 43 μαθητές) του ΕΠΑΛ Πολυγύρου , με θεματική Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα ( έναρξη 10/1).
Προγράμματα σε γονείς & κηδεμόνες
• Συνεχίζεται η ομάδα γονιών του 2ου Δημοτικού σχολείου Πολυγύρου, με θεματική την ”Προαγωγή της προστασίας του παιδιού” (έναρξη 9/1 και λήξη 6/3).
Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας: Το Κέντρο υποδέχθηκε 4 αιτήματα βοήθειας από πολίτες του Δήμου.
Δήμος Ν. Προποντίδας
Προγράμματα σε εκπαιδευτικούς:
Εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα σε εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών με θεματική ”Προαγωγή της προστασίας του παιδιού” (έναρξη 21/2 και λήξη 4/4).
Προγράμματα σε γονείς & κηδεμόνες: Ομάδες Γονέων και Κηδεμόνων:
• Ομάδα γονέων & κηδεμόνων του 1ου νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών με θεματική ”Προαγωγή της προστασίας του παιδιού” (με έναρξη 19/12).
• Ολοκληρώθηκε (22/2) η ομάδα γονέων & κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάμαντος με θεματική ”Προαγωγή της προστασίας του παιδιού” ( έναρξη 14/12).
• Ολοκληρώθηκε (20/2) Ομάδα γονέων & κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς με θεματική ”Προαγωγή της προστασίας του παιδιού” ( έναρξη 12/12).
Ομιλίες σε Γονείς και Κηδεμόνες:
• Ομιλία σε γονείς & κηδεμόνες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών με θεματική
”Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου” και στόχο την δημιουργία ομάδας γονέων & κηδεμόνων (6/2).
• Ομιλία σε γονείς & κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Ν. Τρίγλιας με θεματική ”Ενίσχυση του
γονεϊκού ρόλου” και στόχο την δημιουργία ομάδας γονέων & κηδεμόνων (13/2).
• Ομιλία σε γονείς & κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πλαγίων με θεματική ”Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου” και στόχο την δημιουργία ομάδας γονέων & κηδεμόνων (20/2).
Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας: Το Κέντρο υποδέχθηκε 14 αιτήματα βοήθειας από πολίτες του Δήμου
Δήμος Σιθωνίας
Προγράμματα σε γονείς & κηδεμόνες
Ομάδα Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου με θεματική ́ ́Προαγωγή της προστασίας του παιδιού” στη Νικήτη ( έναρξη 26/1) .
Ομιλία σε γονείς του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου (23/2) με στόχο την δημιουργία ομάδας γονέων .