Με λαϊκή βραδιά και κλαρίνο ολοκληρώθηκε το τριήμερο γλέντι για τη Γιορτή της Ντομάτας, που διοργάνωσε, στην Παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής, ο Σύλλογος Παραδοσιακού Χορού Διονυσίου υπό την αιγίδα του δήμου Νέας Προποντίδας.
Τις δύο πρώτες βραδιές παρουσιάστηκαν χορευτικά από πολιτιστικούς συλλόγους της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών της βόρειας Ελλάδας, ενώ το βράδυ της Κυριακής ο κόσμος διασκέδασε με τραγούδι, κλαρίνο και χορό από το λαϊκό και παραδοσιακό ελληνικό ρεπερτόριο.
Η Γιορτή της Ντομάτας έχει καθιερωθεί στην περιοχή λόγω της τοπικής παραγωγής στο χωριό Διονυσίου. Παράλληλα αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους κατοίκους και παραθεριστές να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια, να απολαύσουν ψητά σουβλάκια και λουκάνικα, και να περπατήσουν στην πλατεία με τους δεκάδες μικροπωλητές.
Οι πάγκοι με τις πραμάτειες προσέλκυσαν εκατοντάδες κόσμου, αφού και φέτος έφεραν στην Παραλία από τους ξακουστούς λουκουμάδες επώνυμων παρασκευαστών, μέχρι και παιχνίδια για τα παιδιά.
Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς μίλησε για τη σημασία της Γιορτής για το χωριό Διονυσίου και συνεχάρη τους διοργανωτές. Ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου δήλωσαν και οι εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου και του Συλλόγου Παραδοσιακού Χορού Διονυσίου. Η διοργάνωση επεφύλασσε και λαχειοφόρο αγορά, η κλήρωση της οποίας έγινε το βράδυ της Κυριακής και χάρισε σε έναν τυχερό μια τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας.