Περισσότερα από 65 παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, Έλληνες και ξένοι από τέσσερις διαφορετικές χώρες που ζουν πλέον στους οικισμούς της Νέας Προποντίδας, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο 1ο Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου Οικισμών Ν. Προποντίδας, μια πρωτοβουλία των Οικισμών σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, την ευγενική φιλοξενία του IMD 5×5 Sports Club Νέας Τρίγλιας, την υποστήριξη της Ομάδας Διάσωσης ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης και τη συμβολή εθελοντών και χορηγών.

Οι αγώνες έγιναν χωρίς διαιτητές, αναδεικνύοντας τη σημασία του fair play και της αυτοδιαχείρισης από τους ίδιους τους μικρούς παίκτες. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Γαλήνη, που κέρδισε όλους τους αγώνες και συμμετείχε στο φιλικό της τελευταίας ημέρας με την Ακαδημία Ν. Τρίγλιας IMD.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η διοργάνωση αποτέλεσε ένα ζωντανό παράδειγμα ότι ο αθλητισμός ενώνει, καλλιεργεί την ομαδικότητα, ενισχύει τη συνεργασία και προάγει τη συμμετοχή όλων χωρίς διακρίσεις. Τα παιδιά των Οικισμών Ν. Προποντίδας απέδειξαν πως μπορούν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, παίζοντας με πάθος αλλά και με σεβασμό, χαρίζοντας σε όλους ένα πολύτιμο μάθημα “ευ αγωνίζεσθαι.