Εγκαινιάστηκε το Γενικό Λύκειο Ν. Καλλικράτειας (βίντεο)

  Με κάθε επισημότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του νεοαναγερθέντος Γενικού Λυκείου Ν.Καλλικράτειας από το Δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου.
  Αρχικά τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού και στη συνέχεια μια όμορφη εκδήλωση με τη χορωδία του Γενικού Λυκείου Ν.Καλλικράτειας να αποδίδει υπέροχα τραγούδια συνοδεία μουσικών οργάνων. Επίσης προβλήθηκε μικρής διάρκειας βίντεο από τη μαθητική ζωή του Λυκείου.
  Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Καρράς εξέφρασε τη χαρά και την ιδιαίτερη συγκίνησή του, παραδίδοντας στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών, ένα έργο ποιότητας αντάξιο των απαιτήσεων των μαθητών, των γονέων, των καθηγητών και ολόκληρης της κοινωνίας. Ένα έργο που τιμά τη Ν.Καλλικράτεια και το Δήμο Νέας Προποντίδας. 
  Συνέχισε λέγοντας πως το Γενικό Λύκειο Ν.Καλλικράτειας είναι έργο που χρωστούσαμε εδώ και χρόνια στους μαθητές της Ν.Καλλικράτειας και με την ανέγερση και τον εγκαινιασμό του σήμερα μπαίνει τέλος στις φημολογίες κάποιων που θεωρούσαν – υποστήριζαν πως δεν επρόκειτο να ανεγερθεί Λύκειο στη Ν.Καλλικράτεια. 
  Στο τέλος του χαιρετισμού του ο κ. Καρράς ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Προποντίδας και όλους όσους μόχθησαν και βοήθησαν για την περάτωση του έργου. Ευχήθηκε στους μαθητές να πετύχουν στους στόχους τους και μέσα από το νέο Γενικό Λύκειο να κατακτήσουν τη γνώση και να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.
  Η κατασκευή του νεοαναγερθέντος Γενικού Λυκείου Ν.Καλλικράτειας στοίχισε 2.460.019,14 €.

  Διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, ηλεκτρολογικών υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, θέατρο, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και όλοι οι χώροι είναι απόλυτα προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

  Δείτε το ρεπορτάζ:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή