Ξεκινούν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο

  Ξεκινούν αύριο, 14 Φεβρουαρίου, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πολύγυρο, οι οποίες και θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση καρναβαλιστών με ζωντανή μουσική από τους Emigre επί της οδού Πολυτεχνείου
  Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
  ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  21:00:  Έναρξη αποκριάτικων εκδηλώσεων με swing διάθεση στο κόκκινο για ερωτευμένους και ερωτεύσιμους… Ζωντανά στο Τουριστικό Περίπτερο Έξι Βρύσες οι Speakeasies Swing Band. Προτεινόμενο dress code εμπνευσμένο από τις δεκαετίες 1930 και 1940.
  Οργάνωση: Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου.
  Συμμετέχουν: η Ομάδα Latin χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου και η Σχολή Χορού Swing Academy από τη Θεσσαλονίκη. Βαλεντίνα η Μαρία Μαρτίνοβιτς.
  Συμβολική είσοδος 3€ για την ενίσχυση του Συλλόγου Γυναικών. Με την είσοδο αυτόματη συμμετοχή σε κλήρωση με δώρο μονοήμερη κρουαζιέρα. Τηλ. κρατήσεων: 23710 24820.
  ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  19:00: Έναρξη λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Πολυγύρου «Παύλος Τάσιος» με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ, Gran Torino (2008), στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Ο Ίστγουντ ενσαρκώνει τον Γουόλ Κοβάλσκι, έναν άκαμπτο και άτεγκτο βετεράνο του πολέμου της Κορέας, ο οποίος σε έναν κόσμο αλλαγών αναγκάζεται από τους μετανάστες γείτονές του να αντιμετωπίσει τις προσωπικές και μακροχρόνιες προκαταλήψεις του. 
  Σκηνοθεσία: Clint Eastwood. Πρωταγωνιστούν: Clint Eastwood, Bee Vang, Christopher Carley.
  Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο από 13 ετών.
  ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  18:00: Λαϊκό γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών με λαϊκή – παραδοσιακή μουσική κρασί και λουκάνικο για όλους.
  Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μηκύβενα»
  Είσοδος ελεύθερη
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  17:30: Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης γιορτάζουν την αποκριά στο προαύλιο του δημαρχείου.
  Παράλληλα, οι Dromocosmicas παρουσιάζουν την πρωτότυπη παράσταση-θέατρο-τσίρκο «Vagor & Bellavita». 
  Πρόκειται για ένα διαχρονικό παραμύθι με θέματα όπως η φιλία, η αλληλεγγύη και η σημασία που έχει για την εξέλιξη της ζωής μας η ανάγκη να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας. Εμπνευσμένη από τον βωβό κινηματογράφο, χρησιμοποιεί στοιχεία από το θέατρο-τσίρκο, την παντομίμα και την clownerie, και μέσω του γέλιου θίγει βασικά κοινωνικά ζητήματα.
  Η παράσταση αποτελεί μία ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Δήμου Πολυγύρου.
  * Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
  ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  17:30: Ο Δήμος Πολυγύρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους παρουσιάζουν την Έκθεση «Μάσκες» από τη συλλογή του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου. 
  Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ομιλία-παρουσίαση από τον Γιώργη Μελίκη με θέμα «Μάσκες και δρώμενα της λαϊκής παράδοσης».
  Στον ίδιο χώρο: παράλληλη έκθεση με δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου με θέμα τη σύγκρουση του Απολλώνιου με το Διονυσιακό στοιχείο στην τέχνη.
  Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 8.30 έως τις 15.00 μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου (Δευτέρα κλειστά).
  Συμμετέχουν: Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου – Παραδοσιακή Χορωδία, Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.
  ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  19:30: Χορευτική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Χοροί από: Μεταξάδες, Κόνιτσα, Μοναστήρι, Κύθηρα και Κρήτη. Παίζουν οι μουσικοί Αλ. Ζώρας – κλαρίνο, καβάλι, Αρ. Κόκορης – λαούτο, τραγούδι, Στ. Τράκας – βιολί, Σπ. Τζιάτζιος – κρουστά, Απ. Τσολακίδης – ακορντεόν, Γ. Μπούρας – γκάιντα, Γ. Μπανάβας – τραγούδι.
  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η κωμωδία… για κλάματα «Το προξενιό». Πρωταγωνιστούν: Κατ. Βλάχου, Γ. Βογιατζής, Σ. Κυριαζάκου, Δ. Μελάς, Δ. Κούτριου, Δ. Σταθάκης και το μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου Θ. Βορδός. Συμμετέχει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, Χρήστος Ζαμπούνης. Κείμενα – σκην. επιμέλεια: Γ. Διαμαντουλάκης.
  Είσοδος ελεύθερη.
  ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  9:30 και 11:30: Ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους παρουσιάζουν την εκδήλωση: «Ευτράπελα παραμύθια – Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής».
  Αφήγηση: Ανθή Θάνου, μουσική – τραγούδι: Αλέξανδρος  Μακρής.
  Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, για παιδιά Α΄και Β΄ τάξης δημοτικών σχολείων.
  19:00: Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει… Παράλληλη δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Πολυγύρου. Μετά τις βραδιές θερινού σινεμά οι ταινίες μικρού μήκους των ετών 2015 και 2016 του διεθνώς αναγνωρισμένου Φεστιβάλ Δράμας μας κρατούν συντροφιά στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
  Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο από 13 ετών.
  ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  19:00: Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει… Παράλληλη δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Πολυγύρου. Μετά τις βραδιές θερινού σινεμά οι ταινίες μικρού μήκους των ετών 2015 και 2016 του διεθνώς αναγνωρισμένου Φεστιβάλ Δράμας μας κρατούν συντροφιά στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
  Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο από 13 ετών.
  ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
  19:00: Συνέχεια των προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Πολυγύρου με την ταινία Quo vado? (2016). Ο Checco έχει μια προνομιούχο ζωή σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας με εγγυημένη δουλειά για τη ζωή του, καθώς εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Μια νέα όμως προοδευτική κυβέρνηση ψηφίζει υπέρ των περικοπών στη γραφειοκρατία και ο Checco θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα προνόμιά του.
  Σκηνοθεσία: Gennaro Nunziante. Πρωταγωνιστούν: Checco Zalone, Lino Banfi, Sonia Bergamasco.
  Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο από 13 ετών.
  21:00: Πάνω από 20 μουσικοί συμμετέχουν στην αγαπημένη εκδήλωση «Οι μουσικοί της πόλης», στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες» με την ευγενική χορηγία των Αφων Μανασσή.
  Είσοδος ελεύθερη.
  ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  17:30: Συμβολική εκδήλωση στην οικία Καραγκάνη – Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου. Ζουρνάδες, παραδοσιακά κεράσματα, λουκάνικο και κρασί για όλους τους επισκέπτες.
  20:30: Ο καθιερωμένος «Χορός των Γυναικών» στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες», από τον Σύλλογο Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου.
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  17:00: «Τλυγάδιασμα» (το δικό μας κυνήγι θησαυρού) στους δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης. Χώρος συγκέντρωσης προαύλιο δημαρχείου Πολυγύρου. Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.
  ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  19:00: Ντράβαλο Party από τον Σύλλογο Νεολαίας Πολυγύρου μπροστά στο Δημαρχείο.
  ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Από τις 11:00 το πρωί:
  • Η «Κατσ΄αμάκα» σερβίρει στους επισκέπτες δωρεάν λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.
  • Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στον πεζόδρομο Πολυγύρου (μετά την εκκλησία). 
  • Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου, Συλλόγου Κρητών Πολυγύρου, Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου και Χορευτικής Ομάδας 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου γονέων/κηδεμόνων και φίλων, στην πλατεία Παραλή.
  14:00: Παρέλαση καρναβαλιστών με ζωντανή μουσική από τους Emigre επί της οδού Πολυτεχνείου
  Το party θα συνεχιστεί με τους Emigre μπροστά στο Δημαρχείο και στις Έξι Βρύσες με χάλκινα παραδοσιακά όργανα.
  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Γλέντι, πέταγμα χαρταετού, λαγάνα, νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί στην παραλία Καλυβών.
  Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μηκύβερνα». 
  Στα Ψακούδια παραδοσιακό γλέντι και πέταγμα χαρταετού, φασολάδα και νηστίσιμοι μεζέδες.
  Οργάνωση: Σύλλογοι Δ.Δ. Ορμύλιας και Τοπική Κοινότητα Ορμύλιας.
  Στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.
  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου θα λειτουργεί 23-25 Φεβρουαρίου, 18.00-20:30 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τις 11:00 το πρωί έως αργά το απόγευμα, με την ιδιαίτερη φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.
  Έκθεση «Αστροφωτογραφίας» από τον Γιώργο Χατζηφραντζή στο Μαρέλια από τις 5 έως τις 28 Φεβρουαρίου.
  Θεματική Αποκριάτικη Έκθεση από την Παναγιώτα Λούκα “Τεσόρο” στο Μαρέλια από τις 14 έως τις 28 Φεβρουαρίου.
  Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Άννας Καραφουλίδου απέναντι από το Δημαρχείο. Από 16 έως 26 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-21:00. Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.
  Αποκριάτικες στολές ενοικιάζονται από το Σύλλογο Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δ. Πολυγύρου σε χώρο απέναντι από τις Έξι Βρύσες. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-21:00.