Κατοχυρώθηκε η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού

  Την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού και την ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού στην Ουρανούπολη, ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή του δήμου Αριστοτέλη. 
  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη, στη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 7/09-02-2017 στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 14/τεύχος Α’/2017), προβλέπεται η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη. 
  Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας, η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού κατοχυρώνεται και αποτελεί πλέον γεγονός, μετά τη σχεδόν επί τέσσερα χρόνια αναστολή της λειτουργίας του και της εξ’ αυτού αύξησης των προβλημάτων παραβατικότητας και τροχαίων ατυχημάτων στην παραλιακή και τουριστική ζώνη του Δήμου». 
  «Με την ίδια θετική στάση, υποδεχόμαστε και την ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού στην είσοδο του Αγίου Όρους, την Ουρανούπολη, κάτι το οποίο προσδίδει πρόσθετη αξία στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανοικοδόμηση της τουριστικής βάσης της περιοχής», σημειώνει.   
  «Ταυτόχρονα θεσμοθετείται και επίσημα η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας – ιστορικής έδρας του Δήμου Αριστοτέλη, για το οποίο προτεινόταν η υποβάθμισή του σε Αστυνομικό Σταθμό, πρόθεση που είχε εγείρει έντονες διαφωνίες σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε τεκμηριώθηκε και στην από 29-08-2016 ομόφωνη απόφασή του», τονίζει η ανακοίνωση.

  «Παράλληλα, καθοριστική ήταν και η συμβολή της τοπικής Βουλευτού κας Αικ. Ιγγλέζη, που με τη συνεχή της παρουσία και παρέμβαση τόσο στη Βουλή, όσο και στα αρμόδια Υπουργεία, συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση των θέσεων του Δήμου, προς την, αισίως, διατήρηση δύο Αστυνομικών Τμημάτων στην επικράτεια του Δήμου, παράλληλα με τη λειτουργία και ενός Αστυνομικού Σταθμού», προσθέτει η ανακοίνωση.

  «Θεωρούμε το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα δικαίωση του αγώνα της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία, εν μέσω δύσκολων οικονομικών συγκυριών και γενικότερων περικοπών για όλους τους φορείς του δημοσίου, κατάφερε με επιμονή, στοχευμένες δράσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις και παρά τις εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κου Βαγιωνά για το θέμα, που μόνο κακό προξένησαν, να επιλύσει ένα σημαντικό ζήτημα για την τοπική κοινωνία. Για τους ισχυρισμούς και τη λαϊκίστικη, δημαγωγική προσέγγιση του κου Πάχτα σε σχέση με το θέμα, δεν θα κάνουμε κανέναν σχολιασμό γιατί είμαστε βέβαιοι ότι μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορούν να εκληφθούν. Μάλλον είναι τόσο βέβαιοι, ότι έτσι κι αλλιώς δεν τους πιστεύει κανένας, οπότε μπορούν να ισχυρίζονται ότι θέλουν, χωρίς αιδώ και επιπλέον χωρίς ίχνος περίσκεψης αλλά και σοβαρότητας. Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα με σχέδιο και επιμονή την προσπάθειά μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων ανεξαιρέτως των δημοτών μας, χωρίς διακρίσεις και υστερόβουλες πρακτικές. Τα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου δεν προσφέρονται για προσωπικά και πολιτικά οφέλη κανενός», καταλήγει.