Μια μαγική βραδιά παράδοσης από τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου (βίντεο)

  Της Χριστίνας Τσερβελή

  Ένα ταξίδι στην παράδοση της Ελλάδας είχαν τη χαρά να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, 19 Φεβρουαρίου 2017, στο δημοτικό θέατρο Πολυγύρου, όπου παρουσιάστηκε η χορευτική – θεατρική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου (ΛΟΠ). 

  Σε ένα κατάμεστο θέατρο, ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου μας ταξίδεψε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέσα από χορούς, μουσικά ακούσματα και παραδοσιακές φορεσιές. Απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της χώρας μας. 
  Ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσε η θεατρική κωμωδία «Το Προξενιό», χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές, οι οποίοι επιβράβευσαν την όμορφη αυτή προσπάθεια, με το πιο δυνατό τους χειροκρότημα.
  «Δουλεύουμε πολύ, όλοι με μεράκι. Ο Λαογραφικός Όμιλος μιλάει με εκδηλώσεις», τόνισε η πρόεδρος του ΛΟΠ, Έφη Κελιαφάνου. 
  «Θέλουμε να μιλάμε μέσα από τη δουλειά μας, την οποία ο κόσμος επιβραβεύει και επικροτεί. Μας δείχνει κάθε φορά ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό», πρόσθεσε.

  Τη στήριξή του στον Λαογραφικό Όμιλο εξέφρασε και ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος επικρότησε την προσπάθεια του ΛΟΠ. 
  Στο όμορφο αυτό αντάμωμα, βρέθηκε και ο Πολυγυρινός δημοσιογράφος – συγγραφέας, Χρήστος Ζαμπούνης,  ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ΛΟΠ, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την πολύ καλή δουλειά του Λαογραφικού Ομίλου. 
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χρήστος Βορδός., ο αντιδήμαρχος Έργων, Δημήτρης Ζαγγίλας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, η πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, ο πολιτευτής της ΝΔ, Στέλιος Βαλιάνος,  εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών συλλόγων κ.α.
  Δείτε το βίντεο: