Κυκλοφόρησε το 30ό τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου

  Κυκλοφόρησε το 30ό τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
  Σκοπό έχει την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ. και την καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και φίλων μας.  
  Και το τεύχος αυτό έχει πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα που αναφέρονται στη Χαλκιδική γραμμένα από Χαλκιδικιώτες κατά το πλείστον αρθρογράφους. Επίσης σε αρκετές σελίδες απλώνεται η δράση του Παγχαλκιδικού το Γ’ τετράμηνο του 2016 μαζί με το πρόγραμμα εκδρομών και εκδηλώσεων του Α΄ εξαμήνου 2017.
  Με ειδική ανακοίνωση σε πλαίσιο ζητούνται χορηγοί: α) Για την προμήθεια μιας σειρά παραδοσιακών στολών για τα χορευτικά τμήματα και β) Για την έκδοση του επόμενου 31ου τεύχους που θα κυκλοφορήσει, με το καλό, τέλος Μαΐου 2017.
  Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι όπως είναι γνωστό ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εκδίδεται με χορηγίες ιδιωτών και φορέων από την αρχή της κυκλοφορίας του (2009) μέχρι σήμερα.
  «Του παρόντος 30ού τεύχους χορηγός είναι ο δικηγόρος από την Αρναία και σημερινός Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Γ. Ζωγράφος εξ ιδίων. Ο κ. Ζωγράφος γίνεται για τρίτη φορά χορηγός στην έκδοση του περιοδικού μας ( στα τεύχη  5, 6 και 30 ) και με απόφαση του Δ.Σ. προτείνεται ήδη να ανακηρυχθεί από την προσεχή Γεν. Συνέλευση, Ευεργέτης σύμφωνα με το άρθρο 28 του Καταστατικού. Αξιότιμε Κύριε Ζωγράφο, ακριβές συμπατριώτη μας σε συγχαίρουμε και σ’  ευχαριστούμε θερμά», τονίζει η ανακοίνωση. 
  «Τέλος υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκιδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις  Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής», προσθέτει.  
  Επίσης στέλνεται δωρεάν σε όλες τις Μονές του Αγ. Όρους και της Χαλκιδικής, σε εξέχουσες προσωπικότητες, στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγχαλκιδικού www.panchalkidikos.gr.