Ξέφρενοι ρυθμοί στο καρναβάλι της Χαλκιδικής (φώτο+βίντεο)

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του νομού Χαλκιδικής, οι οποίες κορυφώθηκαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της αποκριάς. 

  Πλήθος κόσμου διασκέδασε και έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις παρά τη βροχή, η οποία δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους καρναβαλιστές.
  Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην Άφυτο, με μια πολύχρωμη και κεφάτη παρέλαση, με άρματα και πεζοπόρα τμήματα που σατίριζαν την εθνική αλλά και την τοπική επικαιρότητα. Το καρναβάλι της Αφύτου πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν από κοντά. 
  Το γλέντι συνεχίστηκε την Κυριακή το μεσημέρι με τις αποκριάτικες παρελάσεις στον Πολύγυρο και στο Πολύχρονο Χαλκιδικής.
  Στο Πολύχρονο μια εντυπωσιακή παρέλαση 17 αρμάτων, με τη συμμετοχή οχτώ πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Κασσάνδρας, παρέσυρε τον κόσμο σε καρναβαλικούς ρυθμούς με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι. 
  Στον Πολύγυρο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση με πεζοπόρα τμήματα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους Emigre, με τα κομφετί και τις σερπαντίνες να πέφτουν βροχή. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια και όλοι όσοι βρέθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας έγιναν μια μεγάλη κεφάτη παρέα, συμμετέχοντας σ’ ένα ξέφρενο πάρτι. 
  Σημειώνεται ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χαλκιδική πραγματοποιούνται σε συνεργασία των δήμων με τους τοπικούς συλλόγους και τους εθελοντές, που κάθε χρόνο δίνουν το καλύτερό τους εαυτό.

  Δείτε τα βίντεο: 
  Άφυτος


   Πολύχρονο


     
  Πολύγυρος