Αυλαία στα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών του «Αριστοτέλη»

  Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών ολοκληρώθηκαν οι δύο δράσεις που οργάνωσε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης». 
  Η πρώτη αφορούσε τον Β΄ κύκλο του προγράμματος ζωγραφικής με την ζωγράφο  Καίτη Ζγέμπα για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, 7 έως 14 ετών, σε δύο ομάδες των 15 ατόμων και η δεύτερη το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας  παιδιών 5 έως 10 ετών «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ. Ώρα δημιουργίας» με την Έφη Λιάρα.
  Στόχος των δύο παραπάνω δράσεων, η συμμετοχή στις οποίες ήταν δωρεάν, είναι να προσφέρει στα παιδιά μία ξεχωριστή εμπειρία μέσα από την οποία να καλλιεργηθούν η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ, η χαρά της μάθησης, η παρατηρητικότητα, η έρευνα και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.
  Ακρυλικά, νερόχρωμα και παστέλ ήταν τα βασικά υλικά που χρησιμοποίησαν για τις μικτές τεχνικές που εφάρμοσαν με επιτυχία επάνω σε μικρά τελάρα καμβά, με κέφι όρεξη και φαντασία.

  Όπως τόνισε η πρόεδρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, η προσπάθεια του Νομικού Προσώπου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία του Πολυγύρου καθώς δεκάδες γονείς με τα παιδιά τους πήραν μέρος στα δύο προγράμματα. 

  «Δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να καλλιεργήσουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να εκφράσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους μέσα από το λόγο και την τέχνη. Ταυτόχρονα επιδίωξή μας αποτελεί  να στηρίξουμε την οικογένεια σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη -κοινωνικά και οικονομικά- περίοδο που ζούμε. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια, ώστε με τον τρόπο αυτό να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους», σημείωσε.