Δολοφονία Λέλας Μαυρομάτη στην Ορμύλια – «Θόλωσε το μυαλό μου, την αγαπούσα περισσότερο από εσάς»

  Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη του Κλοντ Λέσι, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του Λέλα Μαυρομάτη στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια απήγαγε τον μικρότερό του γιο. 
  Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Voria.gr, σήμερα καταθέτει ως μάρτυρας ο αδερφός της Λέλας Μαυρομάτη, ο οποίος τόνισε ότι η αδερφή του, αν και βρισκόταν σε διάσταση με τον κατηγορούμενο από τον Αύγουστο του 2015, ήθελε τα παιδιά τους να έχουν επαφή με τον πατέρα τους.
  Παράλληλα, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η οικογένειά του δέχθηκε από την αρχή τη σχέση τους και μάλιστα εργάζονταν όλοι μαζί στο φυτώριο που διατηρεί η οικογένεια στην περιοχή, μοιράζοντας τα κέρδη σε ίσα ποσά ώστε να ζήσουν οι τρεις οικογένειες.
  Αναφερόμενος στον χαρακτήρα του δράστη, ο αδερφός περιέγραψε έναν άνθρωπο οξύθυμο, ο οποίος αρκετές φορές δημιουργούσε εντάσεις με τους εργάτες, ενώ ήθελε να τον φωνάζουν «Boss». Μάλιστα, σύμφωνα με τον μάρτυρα μια φορά σήκωσε τον κασμά για να χτυπήσει εργάτη, ενώ στη συνέχεια πήγε σπίτι από όπου πήρε όπλο και τον έψαχνε να τον βρει κυνηγώντας τον γύρω γύρω από το φυτώριο.
  Για την ημέρα που εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος με το παιδί σε καλύβα στην Ορμύλια, ο αδερφός τόνισε ότι το παιδί φορούσε τέσσερα μπουφάν, δύο παντελόνια, μύριζε ούρα, έκλαιγε και ήταν φοβισμένο, βρώμικο και ταλαιπωρημένο.
  Ο κατηγορούμενος κατά την ακροαματική διαδικασία υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.
  Αναφερόμενος στα περιστατικά που περιέγραψε ο μάρτυρας με τον γκασμά και με το όπλο ρώτησε τον μάρτυρα αδερφό γιατί η οικογένεια δεν του έκανε μήνυση.
  «Γιατί ήσουν γαμπρός μας» απάντησε ο μάρτυρας για να ακολουθήσει η ερώτηση του κατηγορούμενου «και τώρα δεν είμαι;».
  «Τώρα είσαι ο φονιάς της αδερφής μου» αποκρίθηκε ο μάρτυρας.
  Ακόμα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγαπούσε το θύμα περισσότερο από την οικογένεια της και είπε απευθυνόμενος στον μάρτυρα: «όσο ήμασταν μαζί, δεν είχατε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο»
  «Την αγαπούσα περισσότερο από εσάς» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.
  «Φάνηκε αυτό» απάντησε ο μάρτυρας.
  «Θόλωσε το μυαλό μου» ανταπάντησε ο κατηγορούμενος.
  Πηγή: Voria.gr