«Σκοπός μας η εξεύρεση κονδυλίων για τη σωστή λειτουργία του Σπηλαίου Πετραλώνων»

    Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Ανδρέα Ντάρλα, πραγματοποίησε σήμερα, 8 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, στο Διοικητήριο Πολύγυρου.
    Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το παρόν αλλά και το μέλλον του Σπηλαίου των Πετραλώνων όπου ο κ. Ντάρλας ενημέρωσε τον κ. Γιώργο για την παρούσα κατάσταση αλλά και προτάσεις για το μέλλον τόσο του σπηλαίου όσο και της ευρύτερη περιοχής που είναι  αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

    Ο κ. Ντάρλας ανέφερε  χαρακτηριστικά: «Το σπηλαίο πέρασε από το ιδιωτικό καθεστώς, στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπ. Πολιτισμού τον Απρίλιο του 2011 σε μια κατάσταση που δεν αρμόζει σε ένα αρχαιολογικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα  αρχαιολογικός χώρος στη Βόρεια Ελλάδα και πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσουν από κοινού, σε εξεύρεση κονδυλίων για την αποκατάστασή του και για τη συνέχιση των ανασκαφών στη γύρω περιοχή».
    Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος υπογράμμισε ότι «ένα παγκόσμιας σημασίας μνημείο, όπως το σπήλαιο των Πετραλώνων, αξίζει να είναι στολίδι και σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Χαλκιδική και την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και πρέπει να λειτουργήσει σωστά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εγώ προσωπικά θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την εξεύρεση κονδυλίων και λύσεων για την αναβάθμιση τόσο του σπηλαίου όσο και της ευρύτερης περιοχής».