Καταρρέι το υποκατάστημα ΙΚΑ Ν. Μουδανιών – Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους

  Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ Νέων Μουδανιών, αναμένεται, σε μικρό χρονικό διάστημα, να μετατραπεί σε τοπικό τμήμα, απόλυτα εξαρτημένο από το υποκατάστημα ΙΚΑ Πολυγύρου. 
  Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η οποία μίλησε στην politikixalkidiki.gr, από 1 Ιανουαρίου 2017, στο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, για το Νομό Χαλκιδικής, προβλέπεται μία διεύθυνση με έδρα τον Πολύγυρο και ένα αποκεντρωμένο τμήμα με έδρα τα Νέα Μουδανιά. 
  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το τμήμα των Ν. Μουδανιών θα έχει μειωμένες αρμοδιότητες και δεν θα εκδίδονται αποφάσεις, καθώς δεν θα υπάρχει διευθυντής για να τις υπογράψει. 
  Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα οι θέσεις εργασίας και οι αρμοδιότητες που θα έχουν όσοι υπάλληλοι στελεχώσουν το τοπικό τμήμα Ν. Μουδανιών. 
  «Θα δημιουργηθεί απίστευτο αλαλούμ. Η συρρίκνωση των υπηρεσιών θα φέρει αναστάτωση στην εξυπηρέτηση του κόσμου. Όλα τα χαρτιά και οι αποφάσεις θα πρέπει να στέλνονται στον Πολύγυρο για να εγκριθούν. Η ταλαιπωρία που περιμένει τους πολίτες είναι μεγάλη», σημειώνει στην politikixalkidiki.gr η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι το τωρινό υποκατάστημα ΙΚΑ εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους από την γύρω περιοχή των Ν. Μουδανιών, την Κασσάνδρα και την Καλλικράτεια.

  Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταργηθεί τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Αρναία, Κασσάνδρα και Καλλικράτεια.

  Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, τόνισε την ανάγκη να παραμείνει το υποκατάστημα ΙΚΑ Ν. Μουδανιών κεντρική υπηρεσία και να μην υπαχθεί ως τμήμα στον Πολύγυρο, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει.

  Διαβάστε όσα δήλωσε για το θέμα στην politikixalkidiki.gr εδώ.