Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημέρα Καριέρας» στο δήμο Αριστοτέλη (βίντεο)

  Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η «Ημέρα Καριέρας» που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, για 3η συνεχόμενη χρονιά στο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού.

  Για ρεκόρ προσφορών θέσεων στην φετινή διοργάνωση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞΤΑΔΑ), Λευτέρης Βαλσαμής, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr
  «Φέτος έχουμε ρεκόρ προσφορών θέσεων εργασίας, καθώς έφτασαν τις 62, σε σχέση με τις 47 που ήταν πέρυσι», σημειώνει ο κ. Βαλσαμής, διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις προέρχονται από 12 επιχειρήσεις της περιοχής.

  Δεκάδες υποψήφιοι προς απασχόληση από την τοπική κοινωνία ήρθαν σε επαφή με τις επιχειρήσεις και μέσα από συνεντεύξεις διεκδίκησαν θέσεις εργασίας που αφορούσαν τομείς διοίκησης, εστίασης, εξυπηρέτησης και συντήρησης. 
  «Αποδείξαμε στην πράξη ότι η περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, αξιοποιώντας τον ανθρωπογενή παράγοντα σε συνδυασμό με τα σημαντικά χαρακτηριστικά που διαθέτει σαν γενέτειρα του Αριστοτέλη, πύλη του Αγίου Όρους, αλλά και το απαράμιλλο φυσικό της κάλλος, έχει όλη τη δυναμική να χαράξει εντυπωσιακή στρατηγική ανάπτυξης», σημείωσε με ανακοίνωσή του ο δήμος Αριστοτέλη. 
  Η διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Αριστοτέλη έχει στόχο να φέρει σε επαφή τις δυνάμεις της αγοράς, ώστε τόσο οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για απασχόληση, όσο και οι ανάγκες των επιχειρήσεων για στελέχωση να βρουν ανταπόκριση στα δεδομένα της τοπικής προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

  Παράλληλα, μετά το πέρας της διαδικασίας συνεντεύξεων, οι επιχειρήσεις της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δυνατότητα προβολής τους μέσω της νέας ηλεκτρονικής τουριστικής εφαρμογής για κινητά και tablets , που φέρει το λογότυπο «visitAristotelis» και η οποία φιλοδοξεί στη δημιουργία ενός πλήρως ενημερωμένου τουριστικού κόμβου για όλο το Δήμο.
  Σημειώνεται ότι οι «Ημέρες Καριέρας 2017» εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη και των Διαρκών Δράσεων Ανάπτυξης και Καινοτομίας 2017-2018, που αποσκοπούν στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ανάπτυξης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στην περιοχή, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. 
  «Δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι τόσο με διοργανώσεις σαν τις ημέρες καριέρας όσο και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες να αναδείξει τις ευκαιρίες απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, αμβλύνοντας τις αποστάσεις μεταξύ της αγοράς εργασίας και των υποψηφίων», επισήμανε ο δήμος Αριστοτέλη. 
  «Τη διοργάνωση αυτή στήριξαν, όπως κάθε χρόνο, δημότες, τοπικοί επαγγελματικοί φορείς, υπάλληλοι και αιρετά στελέχη του Δήμου, τους οποίους αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά, ενώ θερμά συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν και στην ομάδα υλοποίησης της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.ΑΕ. για την άψογη οργάνωση και εν τέλει επιτυχία της δράσης», πρόσθεσε. 
  Δείτε το βίντεο:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή