Εξελίξεις στην αδειοδότηση εταιρειών που εκτελούν μεταφορές


  Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα στο ζήτημα της αδειοδότησης, από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, των εταιρειών που εκτελούν μεταφορές και δραστηριοποιούνται στον κλάδο των logistics.

  Σύμφωνα με τον Aντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστα Γιουτίκα, «αναμένεται μια Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον νόμο 4302 του 2014 που θα μας επιτρέπει να αδειοδοτούμε εμπορικές αποθήκες που κάνουν διανομές μέσω του κλάδου των logistics. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει ένα τέτοιο αδειοδοτικό πλαίσιο».

  Ο κ. Γιουτίκας επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η αντιπεριφέρεια έθεσε το θέμα αυτό κατά τις επαφές που είχε με στελέχη των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και Υποδομών και Μεταφορών.

  «Εδώ και έξι μήνες πιέζουμε για να εκδοθεί αυτή η απόφαση, καθώς ο νόμος του 2014 δεν βρίσκεται σε ισχύ αν δεν εκδοθεί η ΚΥΑ. Θα ζητήσουμε, στο πλαίσιο μιας νέας νομοθεσίας που προχωρά, να επιτρέπεται στις εταιρείες logistics να κάνουν κάποιο είδος επανασυσκευασίας και τυποποίησης», σημείωσε.

  «Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να βγάλουν οικοδομικές άδειες και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και σήμερα δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο. Συνεπώς, μόλις αυτό υπάρξει, θα συμβάλλει σημαντικά οικονομικά σε μια περιοχή που λέμε ότι διαθέτει συνδυασμένα πλεονεκτήματα ως διαμετακονιστικό κέντρο», πρόσθεσε.

  Παράλληλα, αναφέρει, ότι στον κλάδο αυτό δραστηριοποιούνται πάνω από είκοσι μεσαίες και μεγάλες εταιρείες.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ