Θλίψη και πένθος για τον χειριστή του γερανού

    Σε πένθος έχει βυθιστεί από χθες το απόγευμα η Θεσσαλονίκη, μετά το τραγικό θάνατο του 50χρονου χειριστή γερανού σε εργοτάξιο του Μετρό Καλαμαριάς. 
    Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία σήμερα, ενώ το συνδικάτο οικοδομών Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα εργατικά ατυχήματα. 
    Τη βαθύτατη θλίψη της για τη χτεσινή απώλεια του εξέφρασε και η διοίκηση της «Αττικό Μετρό ΑΕ».
    «Η σκέψη όλων μας τις στιγμές αυτές βρίσκεται στους οικείους του εκλιπόντος, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμβάλλοντας στην έρευνα των αρμόδιων αρχών, αλλά και αυτοτελώς, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του ατυχήματος», σημειώνει η ανακοίνωση.
    Υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα σε εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως. Ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού), στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.